Άκρα (1)

TΑ ΑΚΡΑ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ;;;(1)
(Ή αλλιώς τελευταίος εναντίον δευτέρου)
Για την δέκατη -10- αγωνιστική της β΄ κατηγορίας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Βοιωτίας, η Ρήξη της καρδιάς μας υποδέχθηκε ένα από τα φαβορί για άνοδο, την ομάδα της Δαύλειας.
Στο παγωμένο,αλλά ηλιόλουστο δημοτικό γηπεδάκι του Αγ.Γεωργίου, τα προγνωστικά δίναν και παίρνανε. Απο τη μία ο Πανδαυλειακός ,φιναλίστ του κυπέλλου (28/12 παίζει ημιτελικό),ομάδα με επίθεση φωτιά(30). Άλλωστε πριν τον αγώνα το παθητικό της σε γκολ ήταν όσα έχει βάλει η Ρηξάρα σε όλο το πρωτάθλημα(4)!!. Απο την άλλη η αγαπημένη μας που δεν ασχολείται με αριθμούς και στατιστικά ήταν σχεδόν πλήρης.
Κάποιοι λέγανε ότι στα 5 γκολ θα είναι ικανοποιημένοι,άλλοι και 7 να φάμ΄,δεν πειράζει…

Η Ρηξάρα με τέρμας τον αειθαλή τζον σπάροου και με νέο πρόσωπο τον Στέλιοβιτς,που προβιβάστηκε απο την ομάδα παίδων,ήταν έτοιμη για όλα…
Εδώ να σημειώσουμε την αργοπορημένη προσέλευση των πιστών της ρήξεως λόγω έκτακτης αλλαγής της ώρας έναρξης..
Στο ματς τώρα η έμπειρη ομάδα του Πανδαυλειακού(έτος ίδρυσης 1936 παρακαλώ!!) μπήκε φουριόζα και μόλις στο 5ο λεπτο σε μια φάση-αναμπουμπούλα πήρε κεφάλι στο σκορ…
Η ομαδάρα μας , όπως κάθε ντιζελοκίνητο θωρηκτό άργησε να πάρει στροφές.Όταν ρόπιασε όμως, στεκόταν απέναντι στο φαβορί αγέρωχη..Ο σπάροου είχε βάλει λεωφορείο μπροστά στο τέρμα. Στο κέντρο οι πόλα και orester βρίσκονταν σε καλή ημέρα..Ο κ.μακρέυ ως στόπερ ήταν αναγεννημένος. Όλοι δίνανε τον καλύτερο εαυτό τους …Πίεζαν ψηλά,έκλειναν διαδρόμους και προκαλούσανε αν μη τι άλλο, εκνευρισμό στους δαυλιώτες.Δεν είναι και λίγο να τα βρίσκεις μπαστούνια απο τον τελευταίο της κατηγορίας(πρώτοι στην καρδιά μας όμως!!!)
Χαρακτηριστικό ήταν ο ντρεντλοκμαν-ηγέτης του Πανδαυλειακου,zafeirel, που ήταν έτοιμος να δαγκώσει τους συμπαίκτες του. Βέβαια σε μια φάση-ποίημα ο Πανδαυλιακός ,κρύβοντας την μπάλα έκανε το 2-0..Στο καταραμένο σημείο του 25ου λεπτού…
Εκεί όμως φάνηκε και το μεγαλείο της Ρηξάρας. Οι ασταμάτητοι οπαδοί-φίλοι δυνάμωσαν τα λεβελς έντασης και δώσανε ορμή στα μαυρογκρι τσακάλια της πρώτης αυτοοργανωμένης ομάδας της Βοιωτίας..Τα καμάρια μας δεν πτοήθηκαν, κοίταξαν στα μάτια τους δαυλειώτες. Πήρανε μέτρα στο γήπεδο,κερδίσανε κόρνερ, κάνανε και σουτ….Σε μια φάση λοιπόν στο 43΄ που πίεσε αφόρητα την αντίπαλη άμυνα ,η Ρηξάρα μας κέρδισε το 2ο μπενάλτυ!!!!
Εκτελεστής ο σιλβερμαν και με πλάσε-ζωγραφιά έκανε το 1-2!!!
Χαμός στην εξέδρα ,κραυγές χαράς στον πάγκο και όλοι μαζί για την ανατροπή….
Ημίχρονο και οι προσδοκίες,ελπίδες και όνειρα παικτών-οπαδών στον ουρανό…
Δεύτερο μέρος, όλοι έτοιμοι για την μεγάλη επίθεση.
Όντως τα κομμάντος της ρήξεως βγήκαν με το μαχαίρι στα δόντια..Γεμίζοντας μπαλιές και άγχος την δαυλιώτικη άμυνα φαίνονταν σίγουροι για τον πρώτο βαθμό-ους. Μάταια ο τζα-μαν zafeirel ωρυόταν. Ο τζον σπάροου έπιανε τα άπιαστα σε ένα παιχνίδι-σταθμό στην καριέρα του. Η ζούρλα μας έκανε 2 φάσεις αξέχαστες για ισοφάριση. Στην πρώτη μετά απο συνδυασμό κλεμμένο απο τον σερ Αλεξ, ο τελικός αποδέκτης Πόλα,με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ….Στη δεύτερη (ή πρώτη;) ο orester με μια ατομική προσπάθεια που θα ζήλευε και ο ροναλντο (ένας είναι ο ροναλντο , ο βραζιλιάνος…) πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του (4-5-6 αντίπαλους) έφτασε στην πηγή αλλά νερό…γιοκ….Στην εξέδρα οι φανς της glory-glory riks’ united,όρθιοι με μια φωνή στήριζαν την πώρωση τους…
Το γκολ δεν ήρθε-ούτε κι ο άι Βασίλης- και ο Πανδαυλειακός σαν έμπειρη ομάδα διαχειρίστηκε το σκορ και στο 88΄επιβεβαιώνοντας τον κανόνα(αν δε βάλεις θα φας) έκανε 1-3.
Καμία στενοχώρια , ίσα-ίσα ευχαρίστηση για παίχτες κ οπαδούς για την τελευταία εμφάνιση της χρονιάς. Ένα μεγάλο μπράβο για τους ρηξαίους,που παρόλο το κρύο ,ήταν όρθιοι και στηρίζανε μεχρι το 90 φεύγα….
Άλλο ένα μπράβο και στους δαυλειώτες που ακολούθησαν την ομάδα τους.Ένα γκούντ λακ στον πανδαυλειακό για την συνέχεια(κύπελλο-πρωτάθλημα).
Μια νταμτζανα ντόπιο,δυνατό σπιτικό ξύδι σε αυτούς που <<προέβλεπαν>> οτι δεν θα βγάλουμε τον χρόνο…
Καλές γιορτές καλά κρασιά και στα επόμενα που έρχονται….

όσα γκολ κι αν φάει η Ρήξη μας πωρώνει… (yours)

υ.γ. οι παίκτες της Ρήξεως πήρανε διατροφικές-και όχι μόνο!-οδηγίες  για τις γιορτές,να μην ξεπεράσουν τα  +3 κιλά έκαστος!!

υ.γ.2 Ο κόουτς-βλέπειςνίκαςείναικαλό-  έφαγε και κουραμπιέδες και μελομακάρονα,χρίστηκε επιβλέπων της ομάδας για τα νυχτερινά παραστρατήματα…Θα γυρίζει δηλαδή απο μπαρ σε μπαρ και αυτός…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *